Artikkelit aiheesta: Laskutus

Maksun valvonta

Jos olet yhdistänyt pankkitilisi Hobiveriin (ks. Asetukset), hakee ohjelma joka yö viitesiirrot pankistanne ja kohdistaa ne oikeille laskuille.

Maksujen kokonaistilanne

Näet kokonaistilanteen kauden maksuista kohdassa Tilastot:

Yksittäisten laskujen seuranta

Näet laskulistassa saapuneiden maksujen summan tietylle laskulle sarakkeessa Maksettu. Voit myös helposti hakea laskuja viitenumeron, maksajan tai oppilaan nimellä:

Sarakkeesta Tila, voit filtteröidä laskuja niiden tilan mukaan.

Laskut voivat olla seuraavissa tiloissa:

Ei lähetetty (laskua ei ole lähetetty)
Odottaa maksua (laskua ei ole maksettu, eräpäivä ei ole vielä mennyt)
Virhe (sähköpostilaskussa on väärä sähköpostiosoite)
Myöhässä (laskua ei ole maksettu, eräpäivä on mennyt)
Maksettu liikaa (laskulle on kirjattu liian iso maksusuoritus)

Muistuttaminen ja perintä

Voit lähettää kaikki myöhässä olevat laskut muistutukseen. Valitsemalla Tila > Myöhässä, valitsemalla kaikki laskut ja painamalla Toiminnot > Lähetä muistutus:

Voit lähettää kevyt muistutuksen (Lähetä muistutus SMS), joka lähetää oppilaille muistutuksen tekstiviestinä ilman korkokuluja.

Toinen vaihtoehto on lähettää perintä toimeksianto suoraan Visma Duetto - perintätoimistolle, joka noudattaa alla olevaa perinnänkulkua:

Visma auttaa perintäasioissa: asiakaspalvelu@vismaduetto.fi

Päivitetty: 06/02/2020