Artikkelit aiheesta: Yleiset

Aloitusohje

Aloitusopas

Tervetuloa käyttämään Hobiver -ohjelmaa 😊 Aloitusohjeessa käydään läpi yleiset toimenpiteet, jotka täytyy tehdä kun ohjelma otetaan käyttöön.

1. Asetukset

Asetuksilla ohjaat ohjelman toimintaa ja aluksi käydään asetukset läpi. Ohjelma ohjeistaa asetusten täyttöä sitä tehdessäsi.

Koulun tiedot (Asetukset > Koulu): täytä tähän koulunne tiedot, tiedot ovat julkisia tietoja eli näkyvät mm. laskulla
Ilmoittautumisasetukset (Asetukset > Ilmo): täytä asetukset, jotka vaikuttavat ilmoittautumisen toimintaan
Laskutusasetukset (Asetuket > Laskutus): luo yhteys Maventaan, jotta voit lähettää laskuja. Voit myös lisätä laskutuslisiä, hinnoittelumallin ja muita asetuksia. HUOM! et voi laskuttaa ilman maventatiliä
Pankkitilit (Asetukset > Pankkitilit): voit liittää pankkitilisi ohjelmaan, jolloin viitesiirrot haetaan joka yö automaattisesti. HUOM! Lataa pankkikaavake ja toimita se pankkiisi allekirjoitettuna
Omat kentät (Asetukset > Omat kentät): voit lisätä oppilaalle omia kenttiä, jos haluat kysyä muita tietoja (esim. Esiintyykö oppilas? - Kyllä/Ei)

Sekä Maventa tili, että pankkitili on luotava asetuksissa hyvissä ajoin ennen laskuttamista. Ilman Maventa -tiliä laskut eivät lähde ohjelmasta ja ilman pankkiyhteyttä viitesiirrot eivät kohdistu automaattisesti laskuille. Pankkiyhteyden muodostus kestää kaavakkeen toimittamisen jälkeen 1-2vko pankista riippuen

2. Hinnastot

Hinnastoja on kahdenlaisia ja hinnaston tyyppi riippuu asetuksissa (Asetukset > Laskutus) valitusta hinnoittelumallista.

Perustunti - lisätunnit

Anna hinnastolle nimi
Lisää maksimihinta, jolla saa harrastaa rajattomasti (jos sellainen on teillä käytössä)
Lisää Tunnin kesto sarakkeeseen tuntien kestot esim. 45min.
Lisää 1. Tunnin hinta sarakkeeseen koko lukukausimaksu tästä kurssista esim. 150€
Lisätäksesi paljousalennuksen seuraavista viikotunneista klikkaa Lisää sarake -nappia
Lisää 2. Tunnin hinta sarakkeeseen hinta toisesta viikkotunnusta esim. 100€
Nin oppilas maksaa kahdesta 45min tunnista 150€ + 100€ = 250€
Tallenna

Viikottainen minuuttimäärä

Tässä mallissa lasketaan yhteen oppilaan tuntien viikottainen minuuttimäärä ja hinta perustuu siihen.

Anna hinnastolle nimi
Lisää maksimihinta, jolla saa harrastaa rajattomasti (jos sellainen on teillä käytössä)
Lisää Tunnin kesto sarakkeeseen koko yhteenlaskettu minuuttimäärä esim alle 300min = 500€
Tallenna

3. Lukuvuosi

Lukuvuodet kohdassa voit täyttää lukuvuoden tiedot

Täytä kausien aloitus ja lopetuspäivät
Valitse kausilla käytetty hinnasto (voit valita äsken luomasi hinnaston)
Lisää lomat kaudelle
Tallenna

4. Opettajat

Opettajat kohdassa voit luoda opettajat klikkaamalla oikeasta yläkulmasta + -nappia

Täytä opettajan henkilötiedot
Voit valita lähetä tunnukset, mikäli haluat että opettaja pääsee kirjautumaan ohjelmaan ja tekemään tuntimerkintöjä oppilaille
Voit valita Annetaan hallinnon tunnukset, mikäli haluatte antaa opettajalle täydet oikeudet hallinnon puoleen
Tallenna

5. Ryhmän luonti

Ryhmät kohdassa voit luoda opetusryhmiä ohjelmaan oikeasta yläkulmasta + -napista

Täytä ryhmän tiedot
Valitse opettaja ryhmään
Lisää tarvittaessa laji, taso ja opetuspaikka
Mikäli ryhmän opetuskerrat toistuu säännöllisesti viikottain lisää Viikkokerrat
Tallenna

Ohjelma luo automaattisesti ryhmälle kaikki opetuskerrat (Tunnit) ja ohjelma ohjaa käyttäjän ryhmän sivulle

6. Ilmoittautumislomake

Ilmo > Lomakkeet kohdassa voit luoda ilmoittautumislomakkeen jonka kautta oppilaat pääsevät mukaan toimintaan.

Täytä ilmoittautumislomkkeen otsikot ja kuvaukset
Määritä mitä valinnaisia kenttiä haluat näyttää lomakkeesa (Muut kentät). Muita kenttiä voit luoda asetuksissa (Asetukset > Omat kentät)
Ryhmät kohdassa valitset mille kursseille lomakkeen kautta pääsee ilmoittautumaan
Tallenna
Kun olet valmis ottamaan ilmoittautumisia avaa lomake (Ilmo > Lomakkeet). Valitse lomakkeen kohdalta toiminto Avaa

Ilmoittautuminen löytyy nyt koulun ilmoittautumissivulta. Ilmoittautumisivun osoite on seuraavassa muodossa:
https://seuran-nimi.hobiver.com/ilmo

Korvaa "seuran-nimi" omalla osoittellasi. Linkki ilmoittautumiseen on hyvä laittaa omille nettisivuille ja jakaa esim. facebookissa

Kaikki valmista

Voit nyt ottaa ilmoittautumisia vastaan! Mikäli ohjelman käytössä tulee kysymyksiä vastaamme mielellämme tukichatissa

Päivitetty: 10/06/2020