Artikkelit aiheesta: Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomakkeen luonti

Ilmoittautumislomakkeet löytyvät sivupalkin Ilmoittautuminen-napin takaa kohdasta Lomakkeet.

Aloita uuden lomakkeen luominen painamalla oikean yläkulman Lisää-painiketta, josta pääset lomakkeen muokkausnäkymään.

Useimmat kentät ovat vapaaehtoisia, kuten myös tekstien mahdolliset käännökset, jotka noudattavat käyttäjän kielivalintaa. Käännöksiä voi testata ilmoittautumissivulla valitsemalla ohjelman kieleksi yläpalkin valikosta englannin. Käännöksen puuttuessa näytetään aina suomenkielinen versio. Huomioi, ettei kaikkia hallinnon toimintoja ole kuitenkaan käännetty englanniksi, joten mikäli kokeilet kielivalintaa sisäänkirjautuneena, voi osa teksteistä näyttää oudoilta.

1. Täytä lomakkeen kuvaus

Otsikko (pakollinen): Lomakkeen otsikko, esimerkiksi "Kevätkauden ilmoittautuminen"
Valitse kuva tai väri: Otsikon vieressä näytettävä kuva tai väri
Lyhyt kuvaus: Otsikon viereinen kuvaus
Pitkä kuvaus: Ennen lomakkeen avaamista näytettävä kenttä. Tähän voi kirjoittaa lisätietoja esimerkiksi mahdollisista poikkeuksista ja muista ennen ilmoittautumista huomioitavista asioista.
Muut kentät: Jos olet luonut oppilaalle omia kenttiä (kts. Asetukset - Omat kentät), voit valita, näkyvätkö ne tällä lomakkeella. Lisäksi voit valita, onko käyttäjän mahdollista syöttää perheenjäsenten nimet perhealennusta varten.

Esimerkki valmiin lomakkeen ulkoasusta ja kenttien sijoittelusta:

2. Kurssien valinta

Syötettyäsi kuvauksen, valitse lomakkeella näkyvät kurssit kohdassa Ryhmät. Voit valita vain kursseja avoimilta ja tulevilta lukukausilta. Valitse oikea lukukausi ja klikkaa ryhmän nimeä valitaksesi sen lomakkeelle. Lomakkeelle on valittava vähintään yksi ryhmä, jotta sen voi tallentaa.

Kun olet syöttänyt tiedot kenttiin, tallenna uusi lomake painamalla Tallenna sivun alalaidassa.

3. Avaa lomake ilmoittautujille

Kun olet luonut lomakkeen, on se tallennettuna järjestelmään, muttei näy vielä oppilaille, sillä se on suljettu. Voit siis luoda lomakkeet hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisen alkua.

Voit avata tai sulkea ilmoittautumislomakkeen lomakkeen toiminnoista. Lisäksi Näytä ilmoittautuminen vie sinut suoraan ilmoittautumissivulle, jotta voit varmistaa, että kaikki kurssit ja valitsemasi kentät näkyvät oikein. Poista-valinnalla lomake poistetaan järjestelmästä lopullisesti.

Muista sulkea lomake, kun ilmoittautuminen on päättynyt! Mikäli lomaketta tarvitsee muokata, sen voi avata muokattavaksi nimestä klikkaamalla.

Päivitetty: 06/02/2020